nu opgeven

 
 

Voedselpark Harlingen 
ontworpen door bewoners

 

De aanleg van het nieuwe Baklandpark in Harlingen is vrijwel voltooid. De plannen voor het nieuwe park zijn gemaakt door  het bewonersinitiatief Balklandpark, waarbij het uitdaagrecht is ingezet. “Het noordelijk deel van het Balklandpark is nu omgevormd naar een waar biodiversum. Met nadruk op natuur, rust, bewustzijn en educatie. We geven invulling aan biodiversiteit met o.a. een voedselbos, tiny forest, vogelparadijs, insectenvilla’s en houtwallen.”
Lian Fopma is initiatiefnemer van de  uitdaging om het Balklandpark in Harlingen anders in te richten. Zij benaderde het Kennisnetwerk om ondersteuning. Vervolgens heeft zij haar uitdaging ingediend bij de gemeente en steun gekregen van meer dan 250 inwoners.
De bewoners hebben zelf het ontwerp gemaakt en de participatie georganiseerd. Daarvoor heeft de bewonerswerkgroep zelf een aantal deskundigen gezocht en bereid gevonden om met hen samen te werken.

In 2024 maken de gemeente Harlingen en het bewonersinitiatief afspraken over de samenwerking bij het beheer van het park. Het Kennisnetwerk ondersteunt alle betrokkenen hierbij.