Back to Top
Contact
 

Meer informatie over het Kennisnetwerk, begeleiding van bewonersinitiatieven en overheden, bijeenkomsten of Leerateliers

neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of via 06-51718778 

of gebruik het contactformulier (zie hieronder).

ThijsHarmsen tumb
Thijs Harmsen was al bezig met ‘uitdaagrecht’ lang voordat het begrip bestond: dertig jaar geleden daagden bewoners de gemeente Amsterdam uit om voormalige ziekenhuis-paviljoens over te nemen van de lokale overheid. Zo werd sloop voorkomen. De vereniging van bewoners beheert sindsdien de gebouwen en heeft deze verbouwd tot duurzame, sociale huurwoningen en ruimten voor maatschappelijke ondernemers.

Thijs is coach en adviseur voor maatschappelijke initiatieven en overheden (gemeenten, waterschappen, provincies en Rijk). Hij is daarnaast coördinator van het Kennisnetwerk. 

 
JannekeSmits tumb
Janneke Smits startte in 2018 met haar eerste uitdaging: het schoonhouden van zwerfafval in de grachten van Gouda met de SUP-plank. “Het water is enorm vervuild door zwerfafval. Vanaf mijn SUP kom ik overal en ga ik met een ton voorop mijn board en een afvalprikker door de grachten heen en het werkt. Het zijn maar kleine stapjes, maar uiteindelijk stimuleren we elkaar de plastic consumptie te verminderen waar mogelijk.” Janneke vertelt graag over haar ervaringen en denkt mee met initiatiefnemers en gemeenten.
RinusDijke tumb
Rinus Dijke heeft jarenlange ervaring als manager bij de overheid. Na zijn pensionering zet hij zich in voor o.a. het uitdaagrecht en voor de Zeeuwse Vereniging voor Kleine Kernen, om de leefbaarheid in deze provincie te vergroten. Rinus ondersteunt bewonersinitiatieven en overheden.
 


Maar je kunt ook eens verder kijken in het netwerk van initiatieven van uitdaagrecht bij b.v.
VNG, Hellendoorn, Overijssel, Rotterdam

 
Contact
Vul uw naam in a.u.b.
Vul hier uw email adres in
Schrijf uw bericht