nu opgeven

 

 

Meer groen in je eigen buurt

 

 

Lokale en regionale groenorganisaties gaan het uitdaagrecht benutten om de openbare ruimte te vergroenen. Zij hebben zich aangemeld voor ondersteuning bij het Kennisnetwerk participatie en uitdaagrecht. Het Kennisnetwerk begeleidt deze initiatieven in het voorjaar van 2024.

Het startsein voor meer groen in je buurt is gegeven in een interactieve bijeenkomst over uitdaagrecht en vergroening van de openbare ruimte in wijken en dorpen. Ruim 100 deelnemers waren bijeen om te brainstormen hoe het uitdaagrecht daarbij kan helpen.

De workshop van het Kennisnetwerk was georganiseerd op verzoek van landelijke, groene organisaties: Vogelbescherming, natuur- en milieufederaties, SoortenNL, LandschappenNL en IVN-natuureducatie. Deze organisaties willen bewonersinitiatieven en groene groepen ondersteunen bij nieuwe uitdaagrecht-initiatieven.

Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..