nu opgeven

 

Evaluatie gereed Friese

gebiedsgerichte aanpak


Het Kennisnetwerk heeft begin november de evaluatie opgeleverd van de vernieuwende gebiedsgerichte aanpak voor natuurontwikkeling en agrarische structuurversterking in Friesland. Deze evaluatie is gemaakt voor de provincie Friesland, waterschap Friesland, LTO-Noord, Natuurmonumenten en andere maatschappelijke organisaties. In de evaluatie komen onder meer aan de orde: de resultaten in de afgelopen jaren, de beoordeling van de samenwerking bij natuurontwikkeling en de doelstellingen die met de nieuwe aanpak gerealiseerd moeten gaan worden. De stuurgroep van dit project heeft de evaluatie besproken en geaccordeerd.

Doel van deze gebiedsgerichte aanpak is om de natuurontwikkeling te versnellen t/m 2027, in combinatie met agrarische structuurversterking. Daarbij moeten agrariƫrs een grotere rol gaan spelen bij de natuurontwikkeling, naast de traditionele natuurorganisaties als Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Het Kennisnetwerk was al eerder betrokken bij dit Friese samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties dat via het uitdaagrecht de vernieuwende aanpak van natuurontwikkeling in gang heeft gezet bij de provincie Friesland (zie dit artikel in het blad Binnenlands Bestuur).